12.9.2013

Järjestöbrändäyksellä lisää toimijoita?

Elina Pajula,toiminnanjohtaja
Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry


Savon Sanomien päätoimittaja moitti 3.9 Sosten järjestämässä järjestöfoorumissa sosiaali- ja terveysalan järjestöjä tylsiksi ja ikäviksi. Kolmas sektori ei käsitteenä kiinnosta ketään eikä muutoinkaan järjestötoiminta vakuuta tämän päivän ihmistä, ainakaan mediaa. 

Tietysti mukana oli paljon provosointia, mutta pitkän linjan järjestöhenkilö miettii tässä kohden: pitääkö järjestötoiminta brändätä niin kuin päätoimittaja esittää ja voisiko se tarkoittaa muutakin kuin hienoja värejä ja sisällöntuotantoa kalllista mainostoimistoista, Some sykähtelyä ja sataa twiittiä vuorokaudessa?
 
Järjestökentällä on paljon mielenkiintoista tehtävää ja tarpeita riittää.  On paljon ihmisiä, jotka toivoisivat löytävänsä elämäänsä sisältöä ja nämä ihmiset tekisivät mielellään asioita; omilla käsillään, taidoillaan, ajallaan ja myös omilla ehdoillaan. Järjestökenttä kaipaa uusia ihmisiä toimintaan, sillä aktiivisinkin väsyy, jos tekemistä on liikaa.
 
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kentällä tehdään paljon vapaaehtoistoimintaa. Toimitaan ystävinä ja tukihenkilöinä, organisoidaan tilaisuuksia, osallistutaan ensiapuryhmien toimintaan, luetaan näkövammaisille, toimitaan kaverina kehitysvammaiselle nuorelle ja pidetään vaikkapa jumppaa senioreille.  Mahdollisuuksia on rajattomasti. Suuri osa toiminnasta tapahtuu ihmisten välillä ja on monella tavalla palkitsevaa.  Miten tästä tehdään aidosti kiinnostavaa?
 
Ota yhteys ja kerro meille!

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry täyttää 75 vuotta ja on vahvasti mukana maakunnan järjestöjen yhteistyössä: kehittämässä kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa sekä järjestöjen toimintaedellytyksiä
 

Elina Pajula
, toiminnanjohtaja
elina.pajula(at)pksotu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti