8.1.2016

Kajoa tunneliin!

Yhdistyksemme KAJO-keskus – työllisyyshanke on saanut vuodelle 2016 myönteisen rahoituspäätöksen Pohjois-Karjalan TE-toimistolta. Iloisina toteamme, että työllisyyspoliittisen avustuksen turvin hyväksi havaitut työllisyystoimintomme jatkuvat, mutta uusiakin tuulia on purjeissamme. Tavoitteenamme on myös kehittää ja kokeilla uutta.

Pieni katsaus historiaan. KAJO – keskus aloitti toimintansa vuonna 1998 nimellä KATE-projekti. KAJO-keskus on toiminut alusta asti pienten yhdistysten palkkatukityöllistämisen apuna sekä vuodesta 2003 yhteyskeskuksena työllisyyspoliittista avustusta saavien hankkeiden ja muiden työllisyystoimijoiden välillä. Työhönvalmennus liitettiin KAJO-keskuksen palveluihin 2010. Ja tiesittekö, että KAJO on Polkuja Yrityksiin -projektin äiti? KAJOssa havaittiin, että yhdistystyöhön ohjautuneissa asiakkaissa oli potentiaalia avoimille työmarkkinoille. Tästä työnetsinnän ja yrityksiin poluttamisen tarpeesta käynnistyi vuonna 2005 Polkuja Yrityksiin – projekti, tuttavallisemmin Pyry. Yhden kipparin Pyry sai vuonna 2008 toisen työntekijän.

Yhteistyö KAJOn ja Pyryn välillä on ollut alusta asti luontevaa ja hyödyllistä. Nyt onkin aika KAJOn ja Pyryn sulautua yhdeksi ja samaksi hankekokonaisuudeksi KAJO-keskukseksi. Entiset toiminnot jatkuvat, mutta mukaan on tullut uusia kuntakumppaneita ja hanke toimii entistä maakunnallisemmin. Kaikille KAJOn työnhakija-asiakkaille, vuosittainen asiakasmäärämme on 200 henkilöä, tarjotaan työhönvalmennusta ja työnetsintää.

Kajon lisäksi meillä kaikuu. Yhdistyksessämme elokuussa startanneessa ESR-hanke KAIKUssa kehitetään yhdessä yhdistysten ja Joensuun kaupungin kanssa toimintamalli kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseksi yhdistyksissä. KAIKUn työhönvalmennuksen asiakkuudessa on vuodessa noin 40 henkilöä. KAIKUsta kiinnostuneille yhdistystoimijoille tiedoksi, että hanke järjestää tammikuun lopulla koulutustilaisuuden kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen liittyvistä teemoista.

KAJOn ja PkSotuTyöllisyyden valo ei pala ilman yhteistyökumppaneita. Kiitokset teille kaikille, niin vanhoille kuin uusille, kuluneesta vuodesta. Yhteinen matkamme jatkuu. Toivotaan, että työllisyyskentillä koetaan tänä vuonna iloa ja onnistumisia. Kajoa tunneliin meille kaikille!

(kajo = himmeä valo, kajastus, sarastus, rusko, hohde, kuumotus)
(kaiku = äänen heijastuminen takaisin jostakin pinnasta)

PkSotuTyöllisyystoimijat

1 kommentti:

  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista